THE LIVESAYS – THE RHYTHM OF LOVE AND DYSFUNCTION

Billy Livesay werkte in het verleden gedurende twaalf jaar als gitarist en zanger bij live optredens van ‘Temple Of Soul’, de band van Clarence Clemons, de inmiddels overleden legendarische saxofonist van Bruce Springsteens’ ‘E Street Band’. Daarnaast startte hij ook zijn eigen groep ‘The Livesays’ waarmee hij tot nu toe drie albums heeft uitgebracht: “Live In Asbury Park - Volume I”, “Live In Asbury Park - Volume II” waarop Bruce Springsteen meespeelde en het in 2016 op de markt gekomen album “Hold On …Life Is Calling”.

Toen ze in 2018 nieuwe songs aan het opnemen waren voor hun vierde album “The Rhythm Of Love And Dysfunction” sloeg het noodlot toe door het plotse overlijden van hun 68-jarige drummer Eddie Zyne die een fatale hartaanval had gekregen. Hij was vroeger de drummer geweest van de begeleidingsgroep rond ‘Hall & Oates’ en hij was ook een mede-oprichter van ‘The Livesays’. Door dat onverwachte verlies besloot de groep om alle live-optredens te annuleren en de voor 2019 voorziene release van deze vierde plaat uit te stellen tot nu. Het album werd dan ook integraal opgedragen aan Eddie Zyne wiens drumwerk nog te horen is op zeven van de dertien tracks op “The Rhythm Of Love and Dysfunction”.

De huidige samenstelling van ‘The Livesays’ bestaat uit leadzanger en gitarist Billy Livesay, pianist-organist Victor ‘Cuqui’ Berrios, bassist Jorge Laplume, pianist Tim Murphy en de nieuwe drummer Howard Goldberg. Elf van de dertien songs werden door Billy Livesay gecomponeerd en de twee andere tracks zijn coverversies: de eerste is een bluesrockversie van het nummer “Woodstock” van Joni Mitchell uit haar album “Ladies Of The Canyon” van 1970 en de tweede van “Heart Of The Matter” (zie 1e video) van ‘Eagles’-zanger Don Henley uit zijn album “The End Of The Innocence” uit 1989.

“The Rhythm Of Love and Dysfunction” werd opgenomen in de ‘Casa De Fufi’-studio in Pembroke Pines, Florida. De songs variëren qua muziekstijl tussen blues, pop en indie rock. Op de tweede video kan u luisteren naar het door Billy Livesay zelf geschreven rocknummer “Can I Have (What You Have)?”. Ook het Springsteen-achtige “When I Dream”, “Another Mile” en “Book Of Rules” vormen volgens ons samen met de melodieuze nummers “Better Then He Ever Was” en “How Can I Be” en de twee songs op de video’s de beste tracks op deze nieuwe plaat van ‘The Livesays’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video